Billån

Nem og hurtig sammenligning af billån

Billån kræver man er opmærksom på flere områder

Det er forskelligt hvor henne folk vælger at tage deres billån. Nogle tager billånet hos deres private bank mens andre foretrækker at tage et forbrugslån uden for banken. Der er mange muligheder og fordele og ulemper ved begge dele. Vælger man at tage et billån så får man hurtigt de penge som man behøver til sin nye bil. Det er de færreste der lige har sparet flere hundrede tusinde af kroner op på deres konto og derfor er det meget naturligt at man i hvert fald låner til en del af bilen.

Køb en brugt eller en ny bil

Om man ønsker at tage et billån til en ny bil eller en brugt bil er sådan set op til en selv. Nogle ønsker måske at låne 50.000 til en brugt bil mens andre ønsker at låne 120800.000 kroner til en dyrere og splinterny bil. Det kan også være at man allerede har nogle penge på opsparingen til udbetaling af bilen og måske ønsker at låne til den del som man mangler. Det kan også være at man ønsker at låne det fulde beløb fordi man slet ikke har sparet pengene op. Ønskerne kan variere fra person til person men det vigtigste er at man har mulighed for at låne pengene så man endelig kan komme fra a til b. Bor man i provinsen er man oftest dybt afhængig af at have en bil og det kan virkelig være svært at undvære den. Det kan nemlig være svært hvis bussen kun går en gang i timen og der ikke er nogen togforbindelser i nærheden. Bor man i de større byer er det lidt nemmere at klare sig uden bil. Tager man et billån hos sin private bank så skal de penge som man låner på bilen også bruges til køb af bilen. Her har man som regel mulighed for at låne 100 % af beløbet så længe bilen er helt ny og dermed ikke er købt hos en brugtbilsforhandler. Tager man her et billån med rentesikkerhed er man sikker på hvad man kan forvente at renten kommer til at blive frem over så man ikke pludseligt bliver overrasket over at renten stiger.

Et billån med eller uden sikkerhed

Det er ikke alle billån der kræver at man lægger en udbetaling inden. Det smarte ved at vælge et billån med udbetaling er dog at man signalerer at man har været i stand til at spare penge op og dermed at man har et økonomisk råderum og dermed bliver långiverens risiko for at miste penge mindre. Dette kan være med til at sørge for at man får en lavere rente på billånet frem for hvis der ikke er nogen udbetaling overhovedet. Det er heller ikke alle der vælger et billån med sikkerhed. Når man stiller sikkerhed ved et billån så tager lånegiver pant i bilen og han har dermed lov til at sælge bilen hvis man ikke overholder lånets betingelser og man for eksempel ikke betaler lånet tilbage inden for den aftalte tid. På den måde sikrer långiveren også sig selv ved at han har råderet over bilen hvis man ikke lever op til de gældende regler for lånet. Som nævnt er det dog ikke alle der vælger denne type billån og man kan sagtens tage et billån uden sikkerhed og dermed heller ikke alle långivere der kræver at man gør det. Der er dog visse fordele ved at tage lånet med sikkerhed da der er visse fordele der følger med frem for at tage et billån uden sikkerhed. Man kan blandt andet få nogle lavere renter på lånet hvilket kun kan være en fordel.

Vælg det bedste og billigste billån på nettet

På nettet kan man flere steder sammenligne priserne på billånene så man sikrer at man får det bedste og billigste billån der er på markedet. Der er ikke nogen grund til at betale for et dyrt billån med en høj rente når man måske kan slippe med en meget lavere rente og dermed med et meget billigere billån. Derfor er det altid en god idé lige at orientere sig lidt på markedet for at se hvad der bedst kan betale sig når man vil låne pengene. Der er ofte tale om nogle høje beløb og det er derfor en stor beslutning at tage som kan få konsekvenser i fremtiden hvis man ikke har tænkt sig ordentligt om. Man vælger blot hvor højt ens lånebeløb skal være og hvor lang tid man ønsker at låneperioden skal være og så kan man sende ansøgningen af sted. Det smarte ved denne type lån er at det kun tager ganske få minutter før at man får godkendt lånet og inden for få timer så står pengene allerede på ens konto. Man slipper altså for at vente uger på at lånet først bliver godkendt og at pengene så står til rådighed. Man kan sådan set gå ud og købe bilen samme dag som man vælger at søge om godkendelse af lånet.

Fast eller variabel rente

Tager man et billån uden om banken vælger man ofte selv om man ønsker at tage et billån med fast eller variabel rente. Vælger man at tage et billån med variabel rente så vil det normalt være billigere i rentesats da renten enten vil stige eller falde i samtidig med at de europæiske renter gør det. Et fastforrentet lån er derimod smartest hvis der ikke må være store udsving i økonomien og man dermed ikke har råd til at betale for at renten pludselig stiger meget.  Et billån er næsten det samme som et forbrugslån men der er alligevel et par forskelle i mellem de to typer af lån. En bil er nemlig et aktiv som der kan tages sikkerhed og pant i hvilket der ikke altid er ved et forbrugslån. Bruger man for eksempel sit forbrugslån til en ferie for hele familien så kan man ikke tage sikkerhed i det da beløbet jo sådan set bliver brugt med det samme. Nogle gange kræves det også ved et billån at man lægger en udbetaling for at man kan optage billånet.

Man bestemmer selv løbetiden på lånet

Løbetiden på lånet er som regel mellem 2 og 10 år og det vælger man også selv. Ønsker man at betale hurtigt af på lånet er det naturligvis en god idé at vælge en kortere løbetid men har man ikke mulighed for det er det en idé at vælge en længere løbetid på billånet så man ikke står sidst på måneden og ikke har flere penge tilbage på kontoen. Der må man tage udgangspunkt i ens indtægt og hvor mange udgifter man ellers har i løbet af en måned. Samtidig er det en god idé at vurdere inden at man vælger hvilket lån man vil tage at vurdere hvor længe man har tænkt sig at beholde bilen, hvor mange kilometer man cirka kører om året samt hvor meget bilen falder i værdi med tiden. Bilens levetid skal jo gerne ikke være længere end den tid man har tænkt sig at betale billånet tilbage så man står og skal betale tilbage på et gammelt billån hvor man også skal betale af på en ny bil.