Valutaomregner

Omregn nemt værdien mellem 170+ forskellige valutakurser

Valutaomregner du? Så læs her!

En valutaomregner lader dig omregne, hvor meget et bestemt beløb i en bestemt valuta er i en anden valuta. En valutaomregner kan være meget nyttig, da hvert land ofte har sin egen valuta. Står du for eksempel og skal rejse til England, vil du ikke komme langt med danske kroner; der får du brug for britiske pund. Valutakurserne fastsættes dagligt af Nationalbanken, og du kan finde alle kurserne på dens hjemmeside. Det er forskelligt, hvor store udsving der er i en given valutakurs, men med en valutaomregner er du sikker på at kende den rigtige kurs. Du kan tjekke valutakursen, inden du rejser (og mens du er af sted selvfølgelig), men det er lidt mere besværligt at skulle huske kursen og regne ud hvor meget, det bliver, hver gang du bruger penge. En lommeregner hjælper ikke meget, da du skal indtaste både beløbet og kursen hver gang. En valutaomregner klarer arbejdet for dig, og du behøver ikke at skulle bruge tid på det. Med en valutaomregner kan du nemt og bekvemt blot vælge, hvilken valuta du ønsker at regne ud fra, hvilken valuta du ønsker at regne til, og indtaste beløbet. Herefter vil valutaomregneren med det samme give dig det helt præcise beløb i den valuta, du skal bruge. Kan det blive nemmere end med en valutaomregner?

En valutaomregner kan redde dig ud af en pinlig situation

Man kan også have brug for en valutaomregner i andre sammenhænge end rejser til udlandet og handel på internettet. Det kan være, at du arbejder i en virksomhed, som gør meget i handel med udlandet, eller som har udenlandske repræsentanter på besøg, der i deres fremlæggelse ikke lige har taget højde for, at møntfoden i Danmark hedder kroner. Under mødet er der måske ikke tid til at snakke med de andre, men du kan måske diskret tjekke på din telefon, hvad beløbet svarer til i danske kroner, så du ved det og er klar til at stille opfølgende spørgsmål. En valutaomregner kan altså redde dig fra fremstå som en der ikke lige hørt efter eller ikke ved, hvad han/hun skal sige. Det kan være en ret god ting!

Arbejder du med valuta til daglig, er det også vigtigt, at du er klar over, at der foruden grundkursen anvendes forskellige kurser, om man sælger eller køber valuta. Arbejder du med valutahandel eller valutaomveksling på højt niveau, er det en fordel, at du anvender et mere avanceret stykke software, som kan give dig meget præcise udregninger med mange decimaler, og som konstant opdateres med de seneste officielle valutakurser. Sælger du eller din virksomhed produkter, hvis priser måske ikke alle sammen er angivet i for eksempel euro såvel som i kroner, en valutaomregner være til gavn, hvis en udenlandsk køber pludselig ringer for at forhøre om prisen på et bestemt produkt i euro. Har du en valutaomregner gemt under fanen med bogmærker eller på din privattelefon, kan du lynhurtigt se efter og informere kunden uden at virke uprofessionel og uforberedt!

Brug valutaomregneren når som helst, hvor som helst

Du kan finde flere valutaomregnere, som er tilgængelige på internettet, eller du kan finde og downloade en valutaomregner som app. Det er både nemt, og de er gratis at bruge en valutaomregner. Der er som sådan ikke nogen forskel fra den ene valutaomregner til den anden; det vigtigste er, at den er nem og hurtig at bruge, og at kursen, den anvender, passer, så du får det korrekte omregnede beløb. Når du har fundet en valutaomregner, kan det derfor være en fordel, at afprøve den ved for eksempel at omregne værdien af 100 danske kroner til den valuta du skal bruge, og sammenligne beløbet med hvad, der står angivet på Nationalbankens hjemmeside, hvor du kan finde en oversigt over alle gængse valuta i verden og deres respektive kurser. Hvis du kan se, at valutaomregneren giver dig den rigtige kurs, har du fundet en brugbar valutaomregner!

Du kan med fordel gemme den valutaomregner, du har fundet online, under favoritter, eller have genvejen til appen liggende på hjemmeskærmen på din mobil. På den måde har du en valutaomregner ved hånden hele tiden. Det kan være, at du er ude at shoppe under rejsen og har fundet lige det, du vil have, og har brug for at vide, hvor meget prisen er i danske kroner. Kunne det være nemmere end blot at tage mobilen frem og bruge valutaomregneren til at få svaret med det samme? Næppe.

Det kan desuden også være en fordel at bruge en valutaomregner, når du surfer eller shopper på nettet. Mange webbutikker har efterhånden en funktion, hvor du kan ændre valutaen, på websiden. Hvis du bestiller en vare over internettet fra et andet land i Europa, vil du derfor nogle gange kunne ændre prisen – som oftest vil være i for eksempel euro eller britiske pund – til danske kroner. Her skal du dog være opmærksom på, at webshoppens valutaomregner ikke nødvendigvis anvender en kilde, som har pålidelige valutakurser. Der findes nemlig også private virksomheder, der beskæftiger sig med omveksling af valuta, og de anvender nogle gange andre kurser end de officielle, som nationalbankerne fastsætter. Betaler du med dit danske betalingskort, er det dog din banks vekselkurs, der gælder, og den vil lægge sig op ad den officielle kurs. Det betyder altså, at du kan risikere at ende med at betale en anden pris, end den du ser på webbutikkens hjemmeside. Det er derfor en god idé at kontrollere med en valutaomregner, at kursen rent faktisk stemmer passer, så du ikke kommer til at betale en anden pris, end du regnede med!

Hvis du er opmærksom på problemet, kan du imidlertid komme det i forkøbet ved ganske enkelt at tjekke om den omregnede pris i danske kroner passer med prisen i den oprindelige valuta – for eksempel med en valutaomregner. Nogle websteder giver dig også mulighed for at vælge, om du vil opkræves i den givne valuta eller i danske kroner. Her bør du være opmærksom på, hvem det er foretager omvekslingen; er det webbutikken og ikke kortudstederen (det vil sige din bank), bør du dobbelttjekke kursen med en valutaomregner for at sikre dig, at alt er som det bør være.

Med langt de fleste danske betalingskort tillades opkrævning i en anden valuta end danske kroner uden gebyr, så du kan selvfølgelig også vælge at købe og betale dine varer i den oprindelige valuta, men derfor kan det stadig være en god idé at tjekke vekselkursen med en valutaomregner, inden du klikker 'okay', og bestillingen er gået i gennem. Sommetider er det også nemmest at forholde sig til, hvor mange penge, noget koster, når man ser prisen i den valuta, man er vant til at handle i. Med en valutaomregner går du ikke galt i byen.